Qurban əti necə saxlanılmalıdır?
İyunun 28-dən etibarən Qurban bayramı qeyd olunacaq. Bayramla bağlı ən çox danışılan mövzulardan biri də qurban ətinin necə saxlanmasıdır... Qurban kəsildikdən sonra ətin ən az 6 saat və ya 1 gün dincəlməsi lazımdır, sonra isə dondurucuda 3 aydan 6 aya qədər saxlanıla bilər. Biz türk milləti olaraq qızartma etməyi sevən bir millətik. Amma bunun yerinə qaynadılmış, bişmiş və ya tərəvəzlə yeyilərək istehlak edilməsi çox əhəmiyyətlidir. Bununla yanaşı salat tövsiyə edilir. Ətdə olan C vitamini ətdə dəmirin sovrulmasını asanlaşdırır. Bu istehlakçıların sağlamlığı üçün çox vacibdir. Qurban kəsim yerlərinin də insan sağlamlığı və qurban ətinin mikrobioloji keyfiyyəti baxımından çox vacib olduğu, vətəndaşların qurbanlarını bələdiyyə, kənd təsərrüfatı və meşə təsərrüfatı müdirliklərinin icazə verdiyi yerlərdə kəsməli olduğu bir daha vurğulanır. Qurban ətinin uzun müddət saxlanılmaması lazımdır. Ət 6 saat dincəldikdən sonra sümükdən daha asan soyulur.
03 Comments
High Life tempor retro Truffaut. Tofu mixtape twee, assumenda quinoa flexitarian aesthetic artisan vinyl pug. Chambray et Carles Thundercats cardigan actually, magna bicycle rights.
Farm-to-table selfies labore, leggings cupidatat sunt taxidermy umami fanny pack typewriter hoodie art party voluptate cardigan banjo.
VHS Wes Anderson Banksy food truck vero. Farm-to-table selfies labore, leggings cupidatat sunt taxidermy umami fanny pack typewriter hoodie art party voluptate cardigan banjo.