Həkim turş salatların yaratdığı problemləri açıqlayıb
Həkim turş salatların yaratdığı problemləri açıqlayıb
Ənənəvi olaraq, salatlar və qəlyanaltılar Yeni il üçün hazırlanır, lakin məhsulların seçiminə diqqətlə yanaşmaq və raf ömrünü nəzərə almaq vacibdir.
Keyfiyyətsiz yeni il şirniyyatlarının istehlakı müxtəlif dərəcəli zəhərlənmələrə və daxili orqanların iltihabına səbəb ola bilər.
"Korlanmış salatlar yemək nəticəsində müxtəlif növ patogen mikroorqanizmlərlə qarşılaşa bilərsiniz" dedi həkim.
Salmonella ən çox toyuq yumurtası və ət məhsullarında olur. Salmonellyozun əsas simptomları qusma, ishal, qızdırma və qarın ağrısıdır. Öz növbəsində, listeria süd məhsullarında və düzgün saxlanmamış hazırlanmış yeməklərdə tapıla bilər. Klostridiya ilə yoluxduqda isə botulizm riski var.