40 yaşından sonra səhər yeməyi təhlükəlidir?
Yaşlandıqca bədənimiz dəyişikliklərə məruz qalır və bu, yalnız görünüşə deyil, həm də maddələr mübadiləsinə aiddir. 40 yaşdan sonra sağlamlığınızı və rifahınızı qorumaq üçün pəhrizinizi izləmək xüsusilə vacibdir. Səhər yeməyi günün ən vacib yeməyi olduğu bilinir və yaş artdıqca əhəmiyyəti artır. Bəs bunu necə etmək olar ki, həm qaneedici olsun, həm də qanda qlükoza səviyyəsində sıçrayışlara səbəb olmasın?
40 ildən sonra bədən gənclikdən daha az enerji sərf edir, buna görə də daha az kalori lazımdır. Ancaq bu o demək deyil ki, sadəcə səhər yeməyini atlaya bilərsiniz. Əksinə, maddələr mübadiləsini başlamaq və gün ərzində normal enerji səviyyələrini saxlamaq lazımdır.
Qan qlükozasında kəskin sıçrayışa səbəb olan sürətli karbohidratlarla zəngin qidalardan imtina etməlisiniz. Bu məhsullara aşağıdakılar daxildir: ani sıyıq, taxıl, kərə yağı və ya mürəbbə ilə ağ çörək. Bu qidalar həm də 40 yaşdan sonra orqanizm üçün faydalı olmayan sadə karbohidratlar və yağ turşuları ilə zəngindir.


