Skip to main content
Skip to main content
Best coffeeshop in Berlin

Ət 2-ci tip diabet riskini artırır?

Gündə iki dilim vetçina ekvivalenti olan 50 qram işlənmiş ətin müntəzəm istehlakı tip 2 diabetin inkişaf riskinin 15% artması ilə əlaqələndirilir. Lakin 100 qram işlənməmiş qırmızı ət istehlak etmək riski 10% artırır.

2-ci tip diabet xəstəliyin ən çox yayılmış formasıdır və dünyada 500 milyondan çox insana təsir edir. Kembric Universitetinin tədqiqatçıları hesab edirlər ki, qlobal yaşlanma və çəki artımı 2050-ci ilə qədər bu rəqəmin iki dəfədən çox artmasına səbəb olacaq.

Tədqiqatda iştirak edən 1.97 milyon böyükdən 107.000-dən çoxunda 10 ildən sonra şəkərli diabet yaranıb. Tibbi Tədqiqatlar Şurasının epidemiologiya direktoru Nik Vareham deyir ki, tədqiqat Yaxın Şərq, Latın Amerikası və Cənubi Asiyadan olan məlumatları əhatə edir.

Tədqiqatda deyilir ki, qlobal ət istehsalı son onilliklərdə sürətlə artıb və istehlak bir çox ölkədə pəhriz qaydalarına uyğun deyil.

Best coffeeshop in Berlin